Over de Make-a-Thon

https://vimeo.com/340304666

In 2015 ontstond het idee om een evenement te organiseren waarin de developers uit de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar een centrale rol zouden spelen. Dit idee werd verder uitgewerkt in een concept dat we Make-a-Thon zijn gaan noemen, een soort combinatie van een hackathon en elementen uit de makerscene.

Inmiddels zijn wij al weer 4 jaar verder en vindt deze Make-A-Thon al weer voor de 4e keer keer plaats.

De Make-A-Thon is een wedstrijd waarbij verschillende teams binnen ca. 50 uur een app, website of game programmeren. Binnen het team wordt in roulatie non-stop doorgewerkt, de productie mag niet stil komen te liggen.

Dit jaar participeert niet alleen het GLR, maar ook studenten van MBO Utrecht en techNova college uit Ede. Vrijdag kiest de jury per school één winnende groep uit. Uit deze drie groepen wordt de uiteindelijke overall winnaar gekozen.

Voorafgaand en tijdens het event ondersteunen diverse andere opleidingen de Make-a-Thon. Zo verzorgt de opleiding Netwerk- en Mediabeheer de infrastructuur en de media (livestream, verbindingen met andere scholen en locaties, de communicatie en het beheer van de tijdelijke studio en regie).

Op de livestream, die via deze website te zien is, kunnen bezoekers 24 uur per dag, drie dagen lang, meekijken met deze spannende wedstrijd. In de tussentijd wordt er live verslaggeving gedaan door eerste- en tweedejaars redactie studenten. Studenten fotografie leggen het event gedurende deze dagen vast en zijn dus ook de volle 3 dagen aanwezig.

Share: