We zijn van start!

Geschreven door: Heleen Witvliet

Vandaag is het woensdag 5 juni 2019. De dag dat de Make-A-Thon van start is gegaan. Na lange voorbereiding ging dan eindelijk het startschot om half elf. De Make-A-Thon wordt al meerdere jaren georganiseerd. Het is een wedstrijd waarbij developers een applicatie, game of website ontwikkelen. Afgelopen jaren vond deze wedstrijd plaats tussen het Grafisch Lyceum in Rotterdam en MBO Utrecht. Om het dit jaar nog wat spannender te maken is ROC A12 uit Ede er nog bijgekomen. Op de livestream kun je 24 uur per dag, drie dagen lang, meekijken met deze spannende wedstrijd. In de tussentijd wordt er live verslaggeving gedaan door eerste- en tweedejaars redactiestudenten.  

Virtual Reality game!

Zoals hierboven beschreven is de Make-A-Thon officieel van start gegaan. 6 groepjes van het Grafisch Lyceum zijn van start gegaan met hun producties. Er wordt al keihard gesleuteld aan de producties. Zo had niet ieder groepje een goede start. Bij de start vond een vragenrondje plaats, waaruit bleek dat nog niet ieder groepje officieel van start was gegaan. Door de dag heen worden er nieuwsuitzendingen gedaan en gasten in de studio uitgenodigd. Zo waren enkele studenten te vinden in de studio, maar ook Roland Sellis. Hij begeleid de wedstrijd al een aantal jaar.

Utrecht en Ede

Vandaag zijn er vier redactie studenten naar Utrecht en Ede geweest. Hier hebben zij een aantal studenten gesproken over de voortgang. Het interview in Ede kun je om 22:00 terugzien tijdens de live uitzending. Colin en Fabio hebben een bezoek gebracht aan MBO Utrecht en vertelden het volgende; ‘Toen we daar aan waren gekomen, zijn wij gelijk naar boven gegaan. De deelnemers waren toen al druk aan het werk. Beert Gunnik is ons contactpersoon en was druk bezig met de leden van het mediateam. Bij binnenkomst vertelde hij ons enthousiast over de producties van de studenten. Zo zijn de leden van het mediateam bezig met een sketch over een hoge pief bij de Huawei, die naar het GLR in Rotterdam zou komen.’

De eerste problemen

Nu het tegen de avond is, is het tijd voor een korte samenvatting. De eerste groepjes lopen inmiddels al tegen problemen aan. Zo loopt het groepje ‘Brownies’ tegen een bug aan, die zij momenteel moeilijk wegkrijgen. Toch geloven zij dat dit hen gaat lukken! Op dit moment zijn er al mensen aan het slapen. Toch zijn er een hoop studenten aangeven dat zij nog wel een tijdje doorkunnen. Over een paar uur gaan we de eerste nacht tegemoet. Ben jij benieuwd wat er gebeurt in de nacht en hele vroege ochtend? Kijk dan naar het ochtendjournaal om 09:00!

Share: